Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Μοσχαρίσιο φιλέτο με πατάτες



Χρόνος
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά
φιλέτο: .4 φέτες, γύρω στα 200 γρ. καθεμιά

πατάτες: 300 γρ. στρογγυλές μικρές ή κομμένες με το ειδικό εργαλείο σε μπαλίτσες
ντομάτα: 1 ψιλοκομμένη (χωρίς υγρά και σπόρους)
μπρόκολο: 200 γρ. μπουκετάκια, βρασμένα
βούτυρο Ολλανδίας: 120 γρ.
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Βήματα παρασκευής
1
Σε μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε τις πατάτες και 110 γρ. από το βούτυρο και σοτάρετε ανακινώντας το κατσαρολάκι, για να πηγαίνει το βούτυρο παντού και να σοταρισθούν ομοιόμορφα οι πατάτες. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και κρατάτε τις πατατούλες στην άκρη.
2
Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο κι έπειτα τηγανίζετε τα φιλέτα -αφού τα αλατοπιπερώσετε- μέχρι να πάρουν χρώμα. Ολοκληρώνετε το ψήσιμο των φιλέτων στο τηγάνι ή στο φούρνο - ανάλογα με το βαθμό ψησίματος που επιθυμείτε,μαζί με τις πατάτες.
3
Σερβίρετε στο πιάτο τις πατάτες, τις ντομάτες κονκασέ και το μπρόκολο για βάση και επάνω τους το φιλέτο. Σερβίρετε αμέσως.