Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Nadal VS Federer στο χώμα...



Αλλη μία προσπάθεια του Ρότζερ Φέντερερ να νικήσει τον Ραφαέλ Ναδάλ στο χώμα έπεσε...στο κενό.Ο Ισπανός απόλυτος κυρίαρχος της συγκεκριμένης επιφάνειας ,το απέδειξε και στον τελικό του τουρνουά Masters του Αμβούργου με αντίπαλο τον Ελβετό.
Ο τετράκις νικητής του Masters του Αμβούργου, Ρότζερ Φέντερερ μπήκε στο κορτ έχοντας το ψυχολογικό αβαντάζ από τη νίκη επί του Ναδάλ στον περυσινό τελικό. Τότε που έβαλε τέλος στο απίστευτο σερί με τις 81 νίκες του Ισπανού στη χωμάτινη επιφάνεια. Παράλληλα, μετρούσε 9 νίκες σε ισάριθμους τελικούς επί γερμανικού εδάφους.
Ο Φέντερερ προηγήθηκε με 5-2 στο πρώτο σετ, αλλά έχασε δύο ευκαιρίες να κάνει το 1-0 (δύο set-point) και η εικόνα του ματς άλλαξε. Ο Ναδάλ απάντησε με την κατάκτηση 6 συνεχόμενων γκέιμ (!) παίρνοντας το προβάδισμα (7-5). Στο δεύτερο σετ ο Ελβετός, νούμερο 1 στον κόσμο, προηγήθηκε και πάλι με 5-2 αλλά αυτή τη φορά χρειάστηκε τη διαδικασία του tie-break (7-3) για να φέρει το ματς στα ίσα. Στο τρίτο και τελευταίο σετ ο Ναδάλ πήρε το προβάδισμα με 4-1 και έφτασε στη μεγάλη νίκη με 6-3 στα γκέιμ.
Αυτή ήταν η 8η νίκη του Ναδάλ σε εννέα αναμετρήσεις με τον Φέντερερ στο χώμα και η δέκατη συνολικά στις 16 φορές που έχουν τεθεί αντιμέτωποι στο κορτ. Ο Ισπανός, νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, έφτασε τους 21 τίτλους στην αγαπημένη του επιφάνεια και τους 26 στο σύνολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: