Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑ


Tελικά η λύση δεν είναι ν'αλλάξουν οι Σκοπιανοί γείτονες το όνομα τους. Δεν είναι ανάγκη να τους αναγκάσουμε να μην ονομάζονται "Μακεδόνες"-όπως διακαώς επιθυμούν-αν και γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι οι απόψεις τους είναι για γέλια. Η λύση είναι ν'αλλάξουμε εμείς, το δικό μας όνομα. Προτείνω στο εξής να λεγόμαστε ΕΥΡΩΠΗ. Με δημοψήφισμα και με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων να ονομαζόμαστε πλέον Ευρώπη ,αφού συντρέχουν οι παρακάτω λόγοι :

1. Το όνομα είναι αμιγώς ελληνικό και ουδείς σοβαρός άνθρωπος μπορεί να το αμφισβητήσει
2. Το όνομα Ευρώπη έχει ένα μυθολογικό υπόβαθρο χιλιάδων χρόνων άκρως ελλήνικό
3. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων αναγνωρίζει τις πολιτιστικές και πολιτικές ρίζες της στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό ,που γαλούχησε γενεές επί γενεών από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα. Η Αναγέννηση και ο Ευρωπαϊκος Διαφωτισμός ,οι επιστήμες και η φιλοσοφία αναγνωρίζουν τις βάσεις τους στον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Αρχιμήδη ,το Δημόκριτο, το Σοφοκλή και τον Όμηρο (κυρίως).
4. Η ελληνική γλώσσα είναι αποδεδειγμένα η "βάση" των περισσότερων -αν όχι όλων -των ευρωπαϊκών γλωσσών ,σε ποσοστό που υπερβαίνει ορισμένες φορές το 80 τοις εκατό
5. Ακόμη και το νόμισμα της Ε.Ε έχει επάνω γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες τη λέξη ΕΥΡΩ που είναι και η επίσημη ονομασία του νομίσματος.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, προτείνω να μη λεγόμαστε πλεόν Έλληνες ,αλλά Ευρωπαίοι. Να μην ονομάζεται πλέον η χώρα μας Ελλάδα , αλλά το συνταγματικό μας όνομα να αλλάξει και να γίνει Ευρώπη. Έτσι, σε 50 χρόνια από τώρα θα διεκδικήσουμε κι εμείς το Λονδίνο και το Βερολίνο, τη Ρώμη και το Παρίσι. Για να μη μιλήσουμε για τις αμέτρητες "πολυπληθείς ελληνικές μειονότητες " που είναι διάσπαρτες σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες της Ευρώπης... Δε θα πρέπει κάποια στιγμή κι αυτούς να τους ..."απελευθερώσουμε" από τον ευρωπαϊκό "ζυγό" .
Από stratos.

Δεν υπάρχουν σχόλια: