Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

H Λίμνη των Κύκνων (παραδοσιακό γερμανικό παραμύθι)


Ο μύθος μιας λίμνης.
Η βαθιά επιθυμία για τον ανέφυκτο έρωτα.
Το τραγούδι των κύκνων λίγο πριν πεθάθουν.
Η "Λίμνη των Κύκνων" ένα συγκλονηστικό σύμπρεγμα αγάπης και θανάτου
Είναι μια συγκινητική ιστορία που ο Tchaikovsky με την εκπληκτική του μουσική έκανε αθάνατη....
Τα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης της δίνουν ένα ζευγάρι φτερά και την απογειώνουν στο πάγο!!!!!

Ο πρίγκιπας Ζήγκφριντ,μαζί με το υπέροχο δώρο που του χαρίζουν οι γονείς του για τα γενέθλιά του,δέχεται και μια προειδοποίηση:μέχρι το επόμενο βράδυ πρέπει να διαλέξει σύζυγο ανάμεσα στις αρχοντοπούλες του βασιλείου.Ο Ζήγκφριντ μελαγχολεί και οι φίλοι του,για να τον ευθυμήσουν,του προτείνουν να πανε για κυνήγι στο δάσος.

Φθάνοντας στο ξέφωτο,μένουν έκθαμβοι στο αντίκρισμα ενός κοπαδιού ολόλευκων κύκνων.

Το ρολόι χτυπάει μεσάνυχτα και ο κύκνος με το στέμμα μεταμορφώνεται σε μια πανέμορφη κοπέλα.Είναι η Οντέτ,που εξηγεί στον πρίγκιπα ότι ο κακός Ρόθμπαρτ έχει κάνει μάγια σ'εκείνη και τις φίλες της,και ότι ο μόνος τρόπος για να λυθούν,είναι να την αγαπήσει κάποιος πιο πολύ κι από τη ζωή του.Ο Ζήγκφριντ την ερωτεύεται αμέσως και την προσκαλεί στο χορό του παλατιού για να την διαλέξει για σύντροφό του.

Στο χορό, ο Ζήγκφριντ την περιμένει ανυπόμονα. Ξαφνικά, εμφανίζεται ένας βαρόνος με την κόρη του.Στο πρόσωπό της ο Ζήγκφριντ αναγνωρίζει την Οντέτ και της προτείνει να γίνει γυναίκα του.Όμως ο βαρόνος είναι ο κακός μάγος Ρόθμπαρτ και η κοπέλα είναι η κόρη του η Οντίλ, που παριστάνει την Οντέτ.

Εξαπατημένος ο πρίγκιπας,τρέχει στο δάσος να συναντήσει την αγαπημένη του και να της εξηγήσει ότι ο μάγος τον ξεγέλασε.Η Οντέτ,που πρέπει να θυσιαστεί για να σώσει της φίλες της,πέφτει στη λίμνη.Ο Ζήγκφριντ την ακολουθεί ,αποδεικνύοντας πως την αγαπά πιο πολύ και από τη ζωή του και τα μάγια λύνονται.Ο μάγος εξαφανίζεται και το ζευγάρι μένει αιώνια αγκαλιασμένο!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: