Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Η Ημέρα της Γης


Φιλιππινέζες χορεύτριες με παραδοσιακές φορεσιές παρουσιάζουν το χορευτικό τους κρατώντας την υδρόγειο στο πλαίσιο της Ημέρας της Γης στο Κεζόν. Η 22α Απριλίου σηματοδοτεί την ημέρα που είναι αφιερωμένη στη Γη και γιορτάζεται σε πολλές χώρες προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την προστασία του πλανήτη.
ethnos.gr
Ήταν 22 Απριλίου 1970 όταν εκατομμύρια Αμερικανοί βγήκαν στους δρόμους ζητώντας μέτρα και σεβασμό για το περιβάλλον. Σε ανάμνηση εκείνης της πρώτης ουσιαστικά κινητοποίησης, η 22α Απριλίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Γης.
Πάνω από ένα δισεκατομμύριο πολίτες θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί με ένα ζητούμενο: λιγότερα λόγια, περισσότερα έργα.

Ο πλανήτης σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπος με τεράστια προβλήματα, όπως λιμοί, κατάρρευση οικοσυστημάτων, μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών και λειψυδρία.
Ας ευχηθούμε, λοιπόν, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Γης να αποτελέσει αφορμή για στοχασμό και προβληματισμό, ώστε όλοι να αναλογιστούμε το μερίδιο της ευθύνης που μάς αναλογεί, και να αναλάβουμε, στο βαθμό που μπορεί ο καθένας, ουσιαστική δράση για την προστασία του πλανήτη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: